Wie ben ik

Ik ben Maerten Prins, ik woon in Nijmegen en ik fotografeer

dupho_membership_200px

Mijn motto is: Iedereen kan kijken maar niet iedereen kan zien 

Ik zie de wereld net iets anders dan andere mensen. Mooier. En dat geef ik weer in mijn foto’s. Ik hou van kleuren, van vlakken, vormrepetitie en ritme. Mijn favoriete onderwerp is moderne architectuur en details daarvan.

drie

Ik manipuleer mijn foto’s niet, althans ik knip en plak niet. Wat ik fotografeer is de werkelijkheid, maar dan wel een specifieke uitsnede, een detail of een schaduw. Mijn werk balanceert daarmee tussen realistisch en abstract. Een reactie die ik vaak krijg is: “maar wat ís het nou?”. Nou ja, het is de werkelijkheid, maar dan door mijn ogen. Foto’s waar je graag naar kijkt en lang naar kunt blijven kijken.

Ik werk 20 uur per week aan de Radboud universiteit in Nijmegen als docent cultuurpsychologie, en dat is geweldig leuk werk. Mijn hele leven fotografeer ik al en in 2011 ben ik begonnen als zelfstandig fotograaf. Soms werk ik in opdracht, maar meestal maak ik vrij werk. Regelmatig ga ik op ‘jacht’ naar foto-gelegenheden. Om mezelf te ontwikkelen plaats ik dagelijks een foto op Flickr. Dat doe ik al vanaf 2005 en er staat nu ruim 4000 foto’s op. Door mezelf te dwingen om regelmatig foto’s te posten waar ik zelf tevreden over ben, ben ik in staat om mijn eigen ontwikkeling te zien en om een eigen stijl te ontwikkelen. De meest gewaardeerde foto’s kun je hier bekijken.

MaertenPrins

Ik ben lid van DuPho (Dutch Photographers, de beroepsorganisatie voor professionele fotografen). Op internet kun je me vinden op Flickr, op twitter, op Pinterest, op Etsy, op Google+, op LinkedIn, op WerkaandeMuur, op 500px en op Facebook

Je kunt me altijd mailen via maertenprins@gmail.com (ik sta ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 52147479).
Alle foto’s die je op mijn website ziet, zijn te koop. Je kunt de meeste er van ook vinden op Werk aan de Muur, en je kunt ze van daar uit bestellen op elk door jou gewenste materiaal en formaat.

Kijk hier voor een filmpje met enkele van mijn foto’s, op muziek van the XX gezet door Tom van D.